Tuotto hyväntekeväisyyteen

Markkinoiden tuotto käytetään nuorten, vammaisten ja vähävaraisten hyväksi

Lions järjestö on hyväntekeväisyysjärjestö ja tämän periaatteen mukaisesti myös markkinoiden tuotto käytetään lyhentämättömänä ennen kaikkea paikallisiin avustuksiin. Markkinoiden tuotto syntyy Markkinasanomien ja markkinapaikkojen myynnistä.


wp_20161212_16_44_24_pro1
Yhteistyössä diakonian kanssa ylöjärveläisille, vähävaraisille perheille lähetettiin joulupaketti. Vuoden 2016 markkinatuotosta käytettiin joulupaketteihin n. 3600 € ja leijonien työpanosta tarvittiin pakkaustyössä. Joulumieltä voitiin näin välittää  250 perheelle.
Vammaisille tarkoitettu Hippocampen-maastopyörätuoli on avannut aivan uusia mahdollisuuksia ulkoiluun vaikkapa talven vaikeiden olosuhteiden aikana. Vammaisten virkistysleireihin myönnetyt avustukset ovat tulleet monelle miellyttäväksi vaihteluksi.
Nuoria markkinoiden varoilla tuetaan urheiluharrastuksissa ja itsensä kehittämisessä. Koulujen kautta jaettavat stipendit edistävät nuorten oppimistavoitteita ja erityisesti yhteistyö lukion kanssa on omiaan tukemaan lukion tavoitteita nuorten yrittäjyys- ja kansanvälisyysosaamisessa. 

luovutus

Partioharrastuksen tukemisella halutaan vaikuttaa nuorten yhteisöllisyyden kehittymiseen näinä syrjäytymistä uhkaavina aikoina.
”Ylöjärven lukion yrittäjyyteen ja yhteiskunnallisiin asioihin pureutuva Y-linja saattaa kuulostaa siltä, että valmistaudumme perustamaan yrityksen. Ja niinhän se onkin, sillä toisena lukiovuotenamme perustamme omat, vuoden kestävät NY-yritykset.” Näin toteaa Henna Nieminen Ylöjärven lukion opiskelija ja Y-linjalainen Markkinasanomissa 2016.
Y-linjalaiset ovat Ylöjärven markkinoiden yhteistyökumppani. Nuoret osallistuvat monella tavalla markkinoiden suunnitteluun ja toteutukseen. Näkyvimpiä tehtäviä ovat lapsille rakennettu touhupaikka ja markkinaväen tyytyväisyyttä mittaavan tutkimuksen toteuttaminen.
Markkinoiden tuotosta osa ohjataan stipendinä Y-linjan oppimistavoitteita tukevien projektien käyttöön.