Tuotto hyväntekeväisyyteen

Markkinoiden tuotto käytetään nuorten, vammaisten ja vähävaraisten hyväksi. Lions -järjestö on hyväntekeväisyysjärjestö ja tämän periaatteen mukaisesti myös markkinoiden tuotto käytetään lyhentämättömänä ennen kaikkea paikallisiin avustuksiin. Markkinoiden tuotto syntyy Markkinasanomien ja markkinapaikkojen myynnistä.

Vuoden 2019 markkinoiden tuotosta lahjoitus vähävaraisten lahjakortteihin


Ylöjärven markkinoiden järjestäjät, paikalliset lionsklubit LC/Ylöjärvi-Teivo ja LC/Ylöjärvi-Keijärvi, ovat tehneet yhteistyötä Ylöjärven seurakunnan diakoniatyön kanssa jo useita vuosia. Tavoitteena on tuottaa iloa ylöjärveläisille vähävaraisille lapsiperheille. Diakoniatyön asiantuntemuksen ansiosta tiedämme, että lahjoitus kohdistuu todelliseen tarpeeseen. Tänä vuonna yhteistyöhön liittyi uutena tahona Ruokakeidas myöntäessään alennusta lahjakorteilla tehtäviin ostoksiin.  
Ylöjärven markkinoiden lahjoituksen otti vastaan Ylöjärven seurakunnan puolesta johtava diakoniatyöntekijä Eliisa Ala-Kuusisto (vas) Tapio Lindroosilta (LC/Ylöjärvi-Keijärvi), Jarmo Vuorelta (LC/Ylöjärvi-Teivo) ja Pekka Pirttiaholta (Ruokakeidas).

Vammaisille tarkoitettu Hippocampen-maastopyörätuoli on avannut aivan uusia mahdollisuuksia ulkoiluun vaikkapa talven vaikeiden olosuhteiden aikana. Vammaisten virkistysleireihin myönnetyt avustukset ovat tulleet monelle miellyttäväksi vaihteluksi.

Nuoria markkinoiden varoilla tuetaan urheiluharrastuksissa ja itsensä kehittämisessä. Koulujen kautta jaettavat stipendit edistävät nuorten oppimistavoitteita ja erityisesti yhteistyö lukion kanssa on omiaan tukemaan lukion tavoitteita nuorten yrittäjyys- ja kansanvälisyysosaamisessa. 

luovutus

Partioharrastuksen tukemisella halutaan vaikuttaa nuorten yhteisöllisyyden kehittymiseen näinä syrjäytymistä uhkaavina aikoina.

”Ylöjärven lukion yrittäjyyteen ja yhteiskunnallisiin asioihin pureutuva Y-linja saattaa kuulostaa siltä, että valmistaudumme perustamaan yrityksen. Ja niinhän se onkin, sillä toisena lukiovuotenamme perustamme omat, vuoden kestävät NY-yritykset.” Näin toteaa Henna Nieminen Ylöjärven lukion opiskelija ja Y-linjalainen Markkinasanomissa 2016.

Y-linjalaiset ovat Ylöjärven markkinoiden yhteistyökumppani. Nuoret osallistuvat monella tavalla markkinoiden suunnitteluun ja toteutukseen. Näkyvimpiä tehtäviä ovat lapsille rakennettu touhupaikka ja markkinaväen tyytyväisyyttä mittaavan tutkimuksen toteuttaminen.

Markkinoiden tuotosta osa ohjataan stipendinä Y-linjan oppimistavoitteita tukevien projektien käyttöön.