Historia

Ylöjärven markkinat on perinteinen kesän lähtölaukaus Ylöjärvellä.
Tapahtumapaikka on Kauppakeskus Elon piha-alue. Markkinoilla käy 12 000 ihmistä joka vuosi. Markkinapäivä on täynnä monipuolista ohjelmaa. Ohjelmaa suunniteltaessa otetaan erityisesti huomioon lapset ja lapsiperheet.

Markkina-alue täyttyy markkinamyyjien kojuista. Pitkälti yli 120 myyntipistettä on auki koko päivän. Kauppakeskus Elon tarjonta lisää mahdollisuuksia erinomaisiin ostoksiin.

Alussa markkinapaikka sijaitsi yhtenäiskoulun urheilukentällä ja sittemmin keskusta-alueella nykyisen torin tietämillä. Kauppakeskus Elon valmistuttua on luonnollisena markkinapaikkana ollut kauppakeskuksen piha-alue. Alussa kävijämäärä vaihteli 1500–2500 välillä. Nykyään markkinoilla poikkea jo 12 000 ihmistä.

Ensimmäisillä vuoden1983 markkinoilla on ollut kaksi tärkeätä tehtävää. Ensimmäisenä on tarjota ylöjärveläisille ja vieraillemme mahdollisuuden tavata toisiaan hyvässä markkinatunnelmassa. Toinen tärkeä motiivi markkinoille oli markkinapaikkojen myynnillä kerätä varoja hyväntekeväisyyteen. Molemmat tavoitteet ovat edelleen ajankohtaisia.

Markkinat järjestetään leijonien vapaaehtoisena työnä ja joka vuosi järjestelyihin osallistuu 30-50 henkeä. Työ kestää melkein koko vuoden. Ensimmäiset valmistelevat kokoukset pidetään syyskuussa ja huhti- ja toukokuu ovat hektistä aikaa kaiken saamiseksi valmiiksi h-hetkeen mennessä.

Suomessa on pitkät markkinoiden perinteet. Markkinat ovat olleet niin kauppapaikka kuin foorumi ihmisten kohtaamiselle. Markkinat ovat aina olleet tapahtuma ”isolla kirjaimella” ja niitä on odotettu.
Toivotamme teidät kaikki tervetulleiksi Ylöjärven Markkinoille aistimaan markkinaperinnettä.