Tuotto hyväntekeväisyyteen

Diakoniatyö kiittää

Diakoniatyössä me työntekijät kohtaamme ihmisiä, jotka ovat taloudellisesti joutuneet ahdinkoon. Moni asia on solmussa ja yhdessä yritämme avata niitä. On maksamatta jääneitä laskuja, joista on tullut pinoja. On murhetta siitä, että ei ole varaa tehdä sitä, mitä ennen saattoi. Rahaa jää vähemmän käteen työttömyyskorvauksista ja kaikki maksaa tänä päivänä enemmän.

Saamme EU-ruokaa jaettavaksi Maatalousviraston kautta ja se auttaa ylöjärveläisiä perheitä ja yksineläjiä. Lisäksi saamme lahjoituksena muuta ruokaa ja välillä olemme järjestäneet säilykepurkkikolehtejakin.
Leijonat ja Leidit ovat olleet useita vuosia apunamme avustustyössä. He ovat lahjoittaneet joulukasseihin pyytämiämme jouluisia ruokia ja herkkuja, jotka olemme saaneet jakaa eteenpäin apua tarvitseville. Lahjakassista on löytynyt kahvia, teetä, kaakaota, kinkkua, sinappia, pipareita ja puuroriisipussi. Viime vuonna sellaisen sai 280 perhettä, joista osa oli yksineläjiä eli sinkkuja ja kaksistaan eläviä eli dinkkuja. Suuri osa oli kuitenkin lapsiperheitä.Lisäksi Leidit ovat antaneet meille säilykkeitä kesken toimintavuottakin ja olemme voineet täydentää niillä EU-ruokakasseja. Kiitos niistä!

Omaishoitajat ovat myös päässeet hellittelypäiviin avustuksilla, joita olemme saaneet Lionsin kautta. Omaishoitajat tekevät todella raskasta ja vaativaa työtä kotona omaistensa hyväksi ja ovat vapaapäivänsä valmiissa ruokapöydässä ja hemmottelevan ohjelman kera ansainneet. Seurakunnan diakoniatyöntekijät ovat järjestäneet monipuolisesti mukavia päiviä antamallanne rahallisella tuella ja olemme näiden päivien jälkeen saaneet lähettää hoitavia omaisia kotiin jatkamaan arvokasta työtä.
Lahjoituksenne ovat olleet iso apu! Siitä haluamme kiittää ja rutistaa jokaista näin lehden välityksellä sekä toivottaa työllenne siunausta!

Hyvän kesän toivotuksin ja tapaamisiin taas markkinoilla!
Eliisa Ala-Kuusisto, johtava diakoniatyöntekijä Ylöjärven seurakunnasta